Labels

About Me

Haberi çeşitli kaynaklardan sorgular ve ziyaretcilerine en doğru haberleri paylaşır.Haberi kaynağına soracaksın... Habersor editoru

Tayyip gider Ak Parti biter!

| 29 Mayıs 2014 Perşembe |

Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde partinin başına kimin geçeceği tartışılırken geçmişte yaşanan benzer hadiseler endişe yaratıyor.

30 Mart erel seçimleri öncesi Ak Parti'de Başbakan Erdoğan'ın aday olup olmayacağı belirsizliğini korumaya devam ediyor. Başkent kulislerinde farklı iddialar gündeme gelse de parti kanadından bu konuyla ilgili yapılmış net bir açıklama yok. Anap'ın başına gelenler ve Demirel'in Tansu Çiller modelinin başarısız olması AK Partilileri kara kara düşündürüyor.

KARŞI ÇIKAN DA VAR DESTEKLEYEN DE

Parti içerisinde Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasını isteyenler kadar, buna karşı çıkanlar da var. Bazı isimler bunu açık açık dile getirmese de Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde partinin dağılacağını düşünüyor. 4 dönemdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek de dün yaptığı açıklamada "Bizim gönlümüzden geçen Başbakan'ın Köşk için bir dönem daha beklemesi yönünde" diyerek parti içindeki görüşleri dışa vurdu.

AK PARTİ, Anap GİBİ OLUR MU?

AK Parti’nin akıbetinin de Turgut Özal sonrası Anap gibi olması, Erdoğan sonrası gerileme devrine girmesi endişesi parti kademelerinde yayılırken Abdullah Gül konusundaki belirsizlik de devam ediyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün "Ben yokum, bugünkü koşullarda. Ben emanetçi başbakan, parti başkanı olmam" sözlerinin ardından Başbakan Erdoğan da farklı alternatifleri gündemine aldı. Erdoğan için Cumhurbaşkanı olarak hem hükümeti hem partiyi fiilen idareye devam etmek istediği iddiaları da dillendirilmeye başlandı.

DEMİREL TAKTİĞİ İŞE YARAR MI?

Erdoğan'ın Köşk'e Cumhurbaşkanı Gül'ün de Başbakanlık koltuğuna oturması durumunda bir başka senaryo daha gündeme geliyor. 1993 yılı yazında Başbakanlık koltuğuna oturan Süleyman Demirel daha sonra koltuğunu Tansu Çiller'e bırakarak Köşk'ün yolunu tutmuştu. Bu andan itibaren yavaş yavaş gücünü yitirmeye başlayan DYP zamanla unutulup gitti.


0 yorum:

Yorum Gönder

Search

Labels