Labels

About Me

Haberi çeşitli kaynaklardan sorgular ve ziyaretcilerine en doğru haberleri paylaşır.Haberi kaynağına soracaksın... Habersor editoru

Tarçınlı süt ile zayıflama diyeti formülü.

| 30 Mayıs 2014 Cuma |

Tarçınlı Sütün Zayıflatan Formülü

Sevgili bayanlar diyet yaparken en çok zorlandığımız tatlı krizlerimiz tutar ve her seferinde bu yüzden zorlanırız.Aşağida Tarcın ve sütün nasıl zayıflattığını ve faydalarını tek tek belirteceğiz.Bakalım Tarçınlı Sütün Zayıflamaya Etkisi ve faydaları nelermiş.


 İşte Malzemeler:

1 su bardağı kaynamis 1.5 az yağlı süt

1 tatli kasiğı Tarçın

Formül Nasıl Uygulanır :

Tatlılara, bitkisel çaylara, evde yapılan diyet muhallebilere, meyve salatalarına ve süte bol bol tarçın koyun. Tarçın tüketmek, zayıflamaya inanılmaz faydalı. Tarçın deyip geçmeyin. Tarçının büyüsünü siz de test edin. Acıktığınızda, canınız tatlı bir kaçamak yapmak istediğinde, pastalara böreklere saldırmak yerine 1 bardak sıcacık light süt kaynatın ve içine 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyerek bu güzel tarçınlı sütü için.

Artık Canınız Tatlı İstemeyecek. İşte Tarçın’ın Faydası!

Tarçın kan şekerini dengeler. Böylece canımız tatlı istemez. Canımız tatlı yemek istemediği için de yaramazlık yapmamış oluruz. İşte tarçının zayıflamaya faydaları bu kadar basitçe anlatılabilir. Tarçın, diyet yapan herkesin tatlılarında ve meyvelerinde muhakkak eklemesi gereken önemli bir baharattır.

Tarçın tüketerek, kan şekerinizi her zaman dengede tutabilirsiniz.

Bu hafta Tarçının faydaları ve ne kadar kullanmanız gerektiğini sizlerle paylaşacağım. Büyüklerimizden öğrendiğimiz ve mutfağımızda uyguladığımız sütlü tatlıların üzerine tarçın ekme alışkanlığımızın bilimsel bir açıklaması ve faydası var. Neden mi?

Şeker hastalığı olan (Tip 2 Diyabet) hastalara günlük 1,3 veya 6 gram tarçın kapsülleri verilmiş ve kan sonuçları incelenmiş. Tarçın kullanan gruplarda kan şekerinin % 18-29 azaldığı saptanmış. Ayrıca bu kişilerin LDL (halk arasında kötü kolesterol olarak bilinir) kolestrol düzeylerinin de azaldığı tespit edilmiş.

Kan şekerini düzenlemenin yolu elbet de sağlıklı bir diyet ve egzersizden geçer. Ancak günde 2 kez kullanacağınız yarım çay kaşığı tarçın (meyvelerin üzerine serpebilirsiniz) ilave faydalı bir etki yaratacaktır.

Tar­çın ve­ya tar­çın ka­bu­ğuy­la tü­ke­tin

Sü­tün mu­ci­ze­vi za­yıf­la­tı­cı et­ki­si­ne yö­ne­lik pek çok araş­tır­ma bu­lu­nu­yor. Bu araş­tır­ma­lar­da tar­çı­nın fay­da­sı­na da vur­gu ya­pı­lı­yor. Sü­tün tar­çın ve­ya tar­çın ka­bu­ğuy­la tü­ke­til­me­si et­ki­yi ar­tı­rı­yor. Tar­çın kul­la­nı­mı, özel­lik­le aç­lık ve tok­luk şe­ker­le­ri­ni den­ge­ye so­ku­yor. 3 gram tar­çın, 1 tar­çın ka­bu­ğu­na denk ge­li­yor.

Tarçının başlıca faydaları:

Günde yaklaşık yarım çay kaşığı tüketilecek olan tarçın kolestrolün düşmesini sağlamaktadır.
Günde yarım çay kaşığı tarçın kan şekerini düşürmede etkilidir. Kandaki insülinin daha etkili kullanımını sağlar, kilo problemini ortadan kaldırır ve kalp krizi riskini azaltır.
Tarçının içermiş olduğu kalsiyum ve lifler sayesinde kalp-damar hastalıkları tedavisinde etkili olduğu gözlemlenmiştir.
Tarçın kanserin hızla ilerlemesini önler, kansere karşı savaşır.
Tarçının diş ağrısını giderdiğide bilinmektedir. Ağızda çiğnenebilir yada suda kaynatılıp gargara yapılırsa hem diş ağrısından hemde ağız kokusundan kurtulmayı sağlar.
Tarçın, soğuk algınlığı, öksürük, sinüzit ve gribe karşı etkilidir. Eğer soğuk algınlığından hastaysanız bir kaşık bal içerisine yarım çay kaşığı tarçın ilave edip hergün tüketirseniz şifa bulursunuz.
Tarçın insan beyni için oldukça yararlıdır. Sinirleri rahatlatır. Hafızayı güçlendirir ve beynin daha verimli çalışmasını sağlar.
Tarçın bayanlarda adet sorunlarını, ağrılarını ve kramplarını gidermede faydalıdır.
Yeni doğum yapmış ve sütü bebeğine yetmeyen anneler için bir çözümdür çünkü tarçın anne sütünü artırıcı özelliğe sahiptir.
Özellikle eklemlerdeki iltihaplanmadan oluşan ağrılar ve acılar sebebiyle yürüme zorluğu çeken kişilerin günde bir kaşık bal ile yarım kaşık tarçını karıştırarak hergün düzenli olarak tüketmesi sonucu eklem iltihaplanmalarından kurtulmaları mümkündür.
Birçok yemeğe eklenebilecek olan tarçın sindirim sistemi içinde mükemmel bir baharat türüdür. Sindirim sistemini uyarır ve daha iyi çalışmasını sağlayarak hazmı kolaylaştırır. Hazımsızlık çekmemek için yemeklere tarçın ilave etmek önemlidir.
Tarçın kanın pıhtılaşmasını önlemektedir. Özellikle bazı insanların kan pıhtılaşması nedeniyle oluşan damar tıkanıklığı sorunu vardır, tarçın içerdiği maddeler sayesinde kanın pıhtılaşmasını önler.
Tarçın kanı temizlediği gibi cildide temizler. Birmiktar tarçın ile limon suyu karıştırılarak sivilce, akne ve siyah noktalara uygulanırsa saorundan kurtulunabilir.
Tarçın kana akışkanlık kazandırır, kanı inceltir ve kan dolaşımını hızlandırır, düzenli olarak yemeklerde tarçın kullanılır ise kalp krizi riski azaltılabilir.
Tarçın bağışıklık sistemini güçlendirir, vucudun direncini artırır.
Tarçın kadın ve erkekte cinsel isteği artırmaktadır.
Tarçını nasıl kullanabiliriz? Tarçın yemeklerde, tatlılarda lezzet ve koku vermek amacıyla kullanılabilir. Özellikle sütlü tatlılarda kullanmakta yarar vardır. Zira süt içerisinde bulunan bazı zararlı bakterileri tarçın yok eder. Tarçın bal ve limonla karıştırılıpta tüketilebilir. Çay ve kahvelere eklenerek tüketilebilir.

Önemli not!!! Tarçını çok miktarda tüketmek zararlı olabilir. Hamile bayanlar tarafından kullanılması risklidir, ayrıca şeker hastası olan kişilerin tarçını hekim tavsiyesi ve kontrolü olmadan kullanmaları oldukça sakıncalıdır.



Bilgiler önemli Diyet  uzmanlarindan alintidir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Search

Labels