Labels

About Me

Haberi çeşitli kaynaklardan sorgular ve ziyaretcilerine en doğru haberleri paylaşır.Haberi kaynağına soracaksın... Habersor editoru

Dukan diyeti zararları nelerdir?

| 29 Mayıs 2014 Perşembe |

Dukan diyeti zararları nelerdir?

Dukan diyeti zararları açısından oldukça dikkat çekici bir zayıflama şeklidir. Pek çok doktor dukan diyetinin zararları konusunda ortak bir kanıya sahiptirler.

 Protein diyetleri kesin sonuç vermeyen, çoğu zaman organizmamızı yoran ve bizi psikolojik açıdan oldukça zorlayan diyetler. Diyet yapmak hem yorucu hem de meşakkatli oluyor. Dukan diyeti, ekonomik açıdan da bir hayli zararlı. Ne de olsa ülkemizde et ve süt ürünleri pahalı satılmaktadır.

 
Dukan-diyeti konusunda dikkat edilmesi gereken bilgiler:
 Beynin yakıtı kesinlikle karbonhidratlar. Bu beslenmenin en temel bilgisidir. Uzun süre karbonhidrat içeriği yüzde 40’ın altında olan diyet listeleri:

Zihinsel bulanıklık,
Dikkat dağınıklığı,
Öfke kontrol sorunu,
Uyku sorunlarına yol açar.
Ağız ve diş sağlığını olumsuz etkiler.
Ciddi ağız kokusu yapar.

Kas yorgunluğuna neden olur ve kemik erimesi riskini artırır.
Karbonhidratlı gıdaları tekrar hayatınıza soktuğunuzda hızla kilo artışına neden oluyor ve kamufle edilen karbonhidrat açlığı, kontrolsüz bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu durum tekrar kilo alındıktan sonra tip 2 diyabet gelişim riskini artırıyor. Bu diyet listeleri ‘ketojenik diyet listeleri’dir.Karbonhidratlar gereğinden az yenirse, vücutta normalden çok keton ve asitler oluşur. Bu kanı bozar, komaya kadar uzanan bir tabloya yol açar.


0 yorum:

Yorum Gönder

Search

Labels