Labels

About Me

Haberi çeşitli kaynaklardan sorgular ve ziyaretcilerine en doğru haberleri paylaşır.Haberi kaynağına soracaksın... Habersor editoru

Peşmergeler de Kerkük'e girdi.

| 12 Haziran 2014 Perşembe |

Türkiye'nin kırmızı çizgileri falan kalmadı! Peşmerge Kerkük’ün kontrolünü ele geçirdi

IŞİD güçlerinin Kürtlerle karşı karşıya gelmekten kaçındıkları belirtilirken Türkmen nüfusu ile dikkat çeken, petrol zengini Kerkük kentinin tamamen Kürt kuvvetlerinin kontrolünde olduğu bildiriliyor

ERBİL (ANKA) - Peşmerge Sözcüsü Jabar Yawar, Kürt güçlerinin Perşembe sabahı Kerkük kentini tümüyle kontrol altına aldıklarını bildirirken Rudaw gazetesine telefonla konuşan Kerkük'teki üst düzey Kürt komutanı Nadir Kadir, "Iraklı güçler, Kerkük ilinin Kürt bölgelerini terk etti. Şimdi kuvvetlerimiz tam kontrolde" dedi.

Rudaw da, IŞİD'in şimdiye kadar "Iraklı hükümet güçlerine karşı gerilla savaşı konusunda büyük bir deneyim sahibi Iraklı Kürtler ile savaşmaktan kaçındığını" belirtiyor.

"Bu arada, üst düzey bir Kürt yetkilisi Rudaw'ya, IŞİD'in Iraklı ordunun kaçarken terk ettiği ağır silahları Kürdistan'a saldırmak için kullanmasını beklemediğini" söylerken İŞİD'in "böyle bir stratejik hatayı yapacağını" düşünmediğini de ifade etti. Yetkili, "IŞİD'nin Kürtlere karşı ikinci bir cephe açacağını sanmıyorum" dedi.


0 yorum:

Yorum Gönder

Search

Labels