Labels

About Me

Haberi çeşitli kaynaklardan sorgular ve ziyaretcilerine en doğru haberleri paylaşır.Haberi kaynağına soracaksın... Habersor editoru

IŞİD Türkmenlere saldırmaya başladı.

| 27 Haziran 2014 Cuma |

Musul'un Reşidiyye bölgesinde Irak Şam Örgütü IŞİD ile Türkmenlerle arasında çıkan çatışmalarda 20'ye yakın Türkmen'in öldüğü bildirildi. Karakuş ilçesinde ise Peşmerge ile Irak Şam Örgütü IŞİD arasındaki çatışmalarda da 20 Irak Şam Örgütü IŞİD militanı öldürüldü.

Irak'ın Musul kentinin Karakuş ilçesinde peşmerge ile Irak Şam Örgütü IŞİD militanları arasındaki şiddetli çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

Karakuş ilçesinin Hamdaniye ve Selaniye nahiyeleri arasındaki bölgede peşmerge güçleriyle Irak Şam Örgütü IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar çıktı.
Çatışmada Irak Şam Örgütü IŞİD militanları, peşmergenin bulunduğu noktaya havan toplarıyla saldırıyor. Bu bombalar, vakit zaman yerleşim bölgelerine isabet ediyor. Peşmerge de havan topu ve başka ağır silahlarla Irak Şam Örgütü IŞİD'e karşılık veriyor.

Bu arada peşmergeye daimi takviye güçler gönderiliyor. Ayrıca peşmergenin bulunduğu noktalarda mevziler kazıldı. Bu mevilerde siper meydan peşmergeler, Irak Şam Örgütü IŞİD militanlarının ateşine anında yanıt veriyor. Peşmergenin bulunduğu nokta ile Irak Şam Örgütü IŞİD'çiler arasındaki ara vakit zaman 500 metreye kadar kısalıyor.
Peşmerge komutanlarının verdiği bilgilere göre Irak Şam Örgütü IŞİD tarafında ölü sayısı 20'ye yükseldi, peşmerge tarafında ise 5 yaralı mevcut.

Öte yandan Irak Şam Örgütü IŞİD'in ele geçirmek istediği Karakuş ilçesinin tamamen boşaldığı görüldü. İlçedeki Süryani kamu, evlerini terkederek Erbil'e sığındı.
Güvenlik güçlerinden alınan bilgilere göre Musul'a yakın noktadaki Kubbe, Şerikan, Hareş ve Ali Raş köyleri Irak Şam Örgütü IŞİD'in eline geçti.

Türkmenlerle Irak Şam Örgütü IŞİD çatıştı: 20'ye yakın Türkmen öldü
Öte yandan, Emiyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Musul'un 10 kilometre şimal batısındaki, çoğunlukla Türkmen Şiilerin yaşadığı Reşidiyye bölgesindeki el-Kubbe ve Şerihan köylerinde,Irak Şam Örgütü IŞİD militanlarıyla yaşanan şiddetli çatışmalarda yaklaşık 20 Türkmen öldü, 50 şahıs de kaçırıldı.

Çatışmaların devam ettiği bölgede yüzlerce ailenin evlerini terk ettiği bildirildi.
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam Örgütü IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerininin yanı dizi Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı.


0 yorum:

Yorum Gönder

Search

Labels