Labels

About Me

Haberi çeşitli kaynaklardan sorgular ve ziyaretcilerine en doğru haberleri paylaşır.Haberi kaynağına soracaksın... Habersor editoru

AKP milletvekilleri "kurşun asker"

| 26 Haziran 2014 Perşembe |

Olmayan aday için boş kağıda imza!

Cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz’da açıklamaya hazırlanan AKP, 6 gün önceden milletvekillerinden boş kağıda imza toplamaya başladı. Olmayan adaya imza, muhalefetten tepki gördü.

 Bunun vekillik değil “askerlik” olduğunu savunan muhalefet, AKP’li vekilleri, “halktan aldıkları yetkiyi yanlış kullanmakla” eleştirdi. Muhalefete göre, “Başbakan millet iradesine ipotek koydu”

Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nda zaman zaman başvurduğu boş kağıda imza uygulamasını Meclis’e de taşıdı. Cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz’da açıklayacak olan AKP daha aday belli olmadan imza için milletvekillerine boş kağıt dağıttı.

VEKİLLERİ KUL OLARAK GÖRÜYORLAR

Adı belli olmayan cumhurbaşkanı adayı için imza toplanması muhalefet partilerinin tepkisine yol açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “AKP’de demokrasi yok, onlar kul olarak görüyor vekilleri. Sadece imzaları alıp gönderiyorlar” dedi.

VEKİLLİK DEĞİL ASKERLİK

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da boş kağıda imza olayını şöyle yorumladı: “Bu milletvekilliği değil, askerlik. Emir komuta zinciri gibi imza olmaz. Biz adayımızı imzaya açtık. Hiçbir milletvekiline imza atılacak bile demiyoruz. Milletvekilleri gelecek özgür iradeleriyle imza atacaklar. AKP’nin yaptığı demokrasilerde olmaz. Komik bir durum. Adayın adını bile bilmeden imza atan milletvekili halktan aldığı yetkiyi yanlış kullanıyordur.”

BASINDAN ÖĞRENECEKLER

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, bu uygulamanın AKP’de biat kültürünün sonucu olduğunu belirterek, “ Biz MHP milletvekilleri olarak kime imza verdiğimizi biliyoruz. AKP’nin bu uygulaması beni şaşırtmadı. Sayın Başbakanın bu imza dilekçelerine kimin ismini yazacağını milletvekilleri de basından öğrenecektir. Bu ilginç bir uygulama. Milletin iradesiyle buraya gelmiş milletvekili kime imza verdiğini bilmek zorunda” dedi.

YETERİNCE ABSÜRD

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise boş kağıda imzayı “Yeterince absürd, tuhaf bir durum “ sözleriyle değerlendirdi.

ADAYLIK İÇİN EN AZ 20 İMZA

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için en az 20 milletvekilinin yazılı teklifinin olması gerekiyor. Her milletvekili ancak bir aday için imza verebiliyor. CHP ve MHP, ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu ismini hafta içinde milletvekillerinin imzasına açmıştı.

GÜLER YILMAZ
TARAF


0 yorum:

Yorum Gönder

Search

Labels